خنثی نمودن اثرات بیوشیمایی نانوذره آهن در ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio)با استفاده از پروبیوتیک لاکتوباسیلوس Lactobacillus))

نوع مقاله: کوتاه

نویسندگان

1 استادیار دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

2 استادیار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات شیلات ایران، مرکز تحقیقات آبهای دور

3 دانشجوی دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

چکیده

وجود آلاینده های نوظهور نانوذرات در بدنه های آبی باعث پاسخ استرس در آبزیان و بخصوص ماهی ها می‌شود که نهایتا بر وضعیت فیزیولوژیک ماهیان اثر-گذار بوده و باعث کاهش عملکرد ایمنی در آنها می‌شود. از این رو استفاده از محرک‌های ایمنی نظیر پروبیوتیک ها بسیار ضروری به‌نظر می‌رسد. تعداد 250 بچه ماهی کپور معمولی به مدت 42 روز در سه دسته ماهیان بدون پروبیوتیک و ماهیان دارای پروبیوتیک سطح A (106) و ماهیان دارای پروبیوتیک سطح B (107) تقسیم شدند. سپس به هرکدام از گروهها 50 درصدغلظت کشنده نانو آهن به مدت ده روز اضافه ‌شد. سپس پارامترهای بیوشیمیایی سرم خون با استفاده از دستگاه الایزا، دستگاه سیسمکس و کیت‌های تجاری اندازه‌گیری شد. پروبیوتیک به تنهایی اثر معنی داری بر گلوکز، بیلی روبین دایرکت و بیلی روبین کل نداشت (05/0≤P)، ولی بر پروتئین تاثیر معنی داری داشت و منجر به کاهش این شاخص گردید. تیمار تحت کشنده نانوآهن باعث افزایش پروتئین وکاهش بیلی روبین دایرکت و بیلی روبین کل گردید (05/0>P)، ولی بر گلوگز تاثیری معنی داری نداشت. همچنین استفاده ترکیبی پروبیوتیک و نانوآهن باعث کاهش شدید بیلی روبین دایرکت و بیلی روبین کل و باعث افزایش پروتئین گردید (05/0>P)، ولی بر شاخص گلوکز تاثیر معنی داری نداشت (05/0≤P). بطور کلی ترکیب پروبیوتیک و نانوآهن منجر به تعدیل پروتئین گردید و اثرات افزایشی نانوآهن بر این شاخص را کاهش داد. ولی در مورد سه شاخص گلوکز ، بیلی روبین کل و دایرکت، پروبیوتیک اثر معنی داری نداشت.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Neutralize of biochemical effects of iron nano-particles in common carp (Cyprinus carpio) using Lactobacillus probiotic (Lactobacillus)

نویسندگان [English]

  • A.A Hedayati 1
  • R Sheikh veysi 1
  • tahere bagheri 2
  • saeed sharbati 1
  • mohanna mohammadi 1
  • elahe Hedayati 3
2 IFRO
3 yazd
چکیده [English]

Nanoparticles as new emerging contaminant in body water cause stress response in aquatics and specially fishes that could affect physiological condition of fish and reduce their immune function. Hence the use of safety stimulators such as probiotics seems necessary. A total of 250 fry carp were divided for 42 days in three categories of without probiotics, probiotics level A (106) and fish probiotics Level B (107). Then each group exposed at 50% lethal concentration of nano-iron for 10 days. The serum biochemical parameters were then measured using an ELISA plate reader, SYSMEX device and the commercial kits. Probiotics alone hadn’t significant effect on glucose, direct and total bilirubin (0.05≤P), but had a significant effect on the protein and leads to reduce this index. Nano iron increased protein and decreased direct and total bilirubin (P≤0.05), but had no significant effect on glucose. The combined use of probiotics and nano iron caused a sharp decline of direct and total bilirubin and increase the protein (P≤0.05), but had no significant effect on glucose index (0.05≤ P). In general, probiotics and iron compound lead to reduce and mitigate the protein and reduce the escalating effects of nano irons on this index. But there was no significant effect of probiotics on three indices of glucose, total and direct bilirubin.

کلیدواژه‌ها [English]

  • resistance improve
  • aquatics
  • metal nanoparticles
  • Probiotics
[1]     Gong, P., Li, H., He, X., Wang, K., Hu, J., Tan, W. and Yang, X. 2007. Preparation and antibacterial activity of Fe3O4 Ag nanoparticles. Nanotechnology, 18(28): 285604.‏

[2]     Benn, T., Cavanagh, B., Hristovski, K., Posner, J. D., & Westerhoff, P. (2010). The release of nanosilver from consumer products used in the home. Journal of environmental quality, 39(6), 1875-1882.

[3]     Edsall, C.C. 1999. A blood chemistry profile for lake trout. Journal of Aquatic Animal Health. 11(1): 81-86.

[4]     Billard, R., Cosson, J., Perchec, G. and  Linhart, O. 1995. Biology of sperm and     artificial reproduction in carp. Aquaculture, 129(1), 95-112.             

[5]     Kirjavainen, P.V. El-Nezami, H.S. Salminen, S.J. Ahokas, J.T.  and Wright, F.A. 1999. The effect of orally administered viable probiotic and dairy lactobacilli on mouse lymphocyte proliferation. FEMS Immunology and Medical Microbiology, 26: 131–135.

[6]     Goddard, WA., Brenner, DW., Lyshevski, SE. and Iafrate, GJ. 2003. Handbook of nanoscience, engineering, and technology. Boca Raton: CRC. 321 p.

[7]     Banaee, M., Sureda, A., Zohiery, F., Hagi, B.N. and  Garanzini, D.S. 2014. Alterations in biochemical parameters of the freshwater fish, Alburnus mossulensis, exposed to sub-lethal concentrations of Fenpropathrin. International Journal of Aquatic Biology. 2(2): 58-68.

[8]     Chang, Ya., Xia, L., Zhang, M., Zhang, J. and Xing, G. 2012. The Toxic Effects and Mechanisms of CuO and ZnO Nanoparticles. Materials. 5(12): 2850-2871.

[9]     Campbell, T.W. 2004. Clinical chemistry of fish and amphibians. In: Thrall, M.A., Baker, D.C., Campbell T.W., DeNicola, D., Fettman, M.J., Lassen, E.D., Rebar, A., Weiser, G. (eds.). Veterinary Hematology and Clinical Chemistry. Lippincott Williams & Wilkins, Pennsylvania. pp.499-517.

[10] Navarro, I. and Gutiérrez, J. 1995. Fasting and starvation. In: Hochachka P.W., Mommsen T. (Eds.) Biochemistry and Molecular Biology of Fishes. Elsevier, Amsterdam, Netherlands, pp: 393–434.

[11] Morshedi, V., Nafisi Bahabadi, M., Azodi, M., Modaresi, M. and Cheraghi, S. 2015. Effects of dietary probiotic (Lacrobacillus plantarum) on body composition, serum biochemical parameters and liver enzymes of Asian sea bass (Lates calcarifer).

[12] Valipour, A.R., Hamedi, N. and Abdollahpour, H. 2013. The effect of probiotic (Pedicococcus acidilactici) supplementation on blood parameters of fingerlings kutum (Rutilus kutum). Aquaculture Europe. Journal of Marine Science and Technology, 14(2): 1-14.

[13] Misra, C.K., Das, B.K., Mukherjee, S.C. and Pattnaik, P. 2006. Effect of multiple injections of b-glucan on non-specific immune response and disease resistance in Labeo rohita fingerlings. Fish and Shellfish Immunology 2: 305–319.

[14] Nayak, SK. 2010. Probiotics and immunity: a fish perspective. Fish and Shellfish Immunology 29: 2-14.

[15] Yousefian, M., Sheikholeslami, M., Amiri, M., Hedayadifard, A.A., Dehpour, H., Fazli, M., Ghiaci, S.V. and Najafpour, S.H. 2010. Serum biochemical parameters of male and female rainbow trout  (Oncorhynchus mykiss) cultured in Haraz River, Iran. World Journal of Fish and Marine Sciences, 2:512-518.

[16]              Verdegem, M.C.J., Hilbrands, A.D. and Boon, J.H. 1997. Influence of salinity and dietary composition on blood parameter values of hybrid red tilapia (Oreochromis niloticus & Oreochromis mossambicus). Aquaculture Research 28: 453-459.